30th jan

2016

World Solar lamp en oplader

De Green Sun Light is schokbestendig en speciaal gebouwd om goed te functioneren in een klimaat met hoge luchtvochtigheid. Hij laadt al op bij daglicht, dus ook in een regenwoudklimaat bij bewolking, is er voldoende licht om op te laden.

Door het kunnen opladen van de lamp en hun telefoon hebben mensen toegang tot internet, kunnen zij hulp vragen via hun telefoon en beschikken zij over veilige verlichting na zonsondergang. Winst wordt behaald voor milieu, gezondheid, veiligheid en ontwikkeling door het gebruik van kerosine lampen terug te dringen en de Green Sun Light te gebruiken als lamp en  voor het opladen van mobiele telefoons met toegang tot internet. Hiermee sluit World Solar Fund aan bij 4 van de 17 doelen van de United Nations ´sustainable development goals´

7 8 13

De lamp en oplader voor een mobiele telefoon is van grote waarde in gebieden met onzekere stroomvoorziening. In gebieden zonder stroomvoorziening vervangt de lamp de oplaadbare kerosine lampen die vaak worden gebruikt na zonsondergang. Deze zijn brandgevaarlijk, produceren rook die slecht is voor de luchtwegen en ze zijn duurder in gebruik dan de lamp van World Solar Fund. Met deze lamp kunnen kinderen ’s avonds hun huiswerk maken, kan er gekeken worden of gevaar binnen in huis zit zoals een slang en er kan informatie worden opgezocht op een mobiele telefoon. Dit laatste is een hele grote stap naar verdere ontwikkeling.

Door internetgebruik bereikbaar te maken met de oplader van de lamp in gebieden zonder stroomvoorziening, medische zorg en voldoende scholing ontstaat de mogelijkheid tot ontwikkeling op een laagdrempelige manier.

Jongeren zoeken informatie op via internet, hebben verbinding met anderen en kunnen vragen stellen. World Solar Fund brengt de moderne manier van leren en ontwikkelen binnen bereik. Naar school gaan met klasgenoten en les krijgen van een ervaren docent uit schoolboeken is goed, maar niet op korte termijn overal te realiseren. Het gebruik van internet en het ontwikkelen van ondersteunende websites is van onschatbare waarde voor zowel gezondheid als ontwikkeling.

In 2016 worden vervolgstappen gezet; vijf nieuwe ontwikkelingsgebieden volgen: Nigeria, Rwanda, Sierra Leone, Zambia en Zimbabwe.

Door een klein gebaar kan de Green Sun Light zorgen voor een groot verschil.

Download de volledige nieuwsbrief

Share This :